top of page

Néptánc alapozó és mozgásfejlesztő foglalkozás

​ csütörtök 16:30-17:15

"Belebújni a régi dalok, régi játékok világába, általuk az elmúlt korok
útjain barangolni – gyönyörűség, s ezt újra énekelni, eljátszani, egy újabb
időutazást tenni – felemelő érzés.” (Olajosné, Opre, 2004, 7.o.)

Pedagógusként nagyon fontosnak tartom, hogy a mostani generáció gyermekeivel megismertessük és megszerettessük régi hagyományainkat. Óvodás koromtól kezdve többféle táncot is kipróbáltam, majd kisiskolás koromban rátaláltam a néptáncra, ami azóta is az életem része. Nekem nagyon sokat adott már. Számomra a tánc terápia - a testem és lelkem öröme. Véleményem szerint ebben a rohanó világban kapaszkodnunk kell
valamibe, ami mindenkinek más és más, nekem ezt a néptánc nyújtja és ezért is
szeretném ezt a tudásomat átadni a bölcsődés korosztálynak.
Elsődleges célom a foglalkozások során a néptánc, népi játékok, népdalok és hagyományok megismertetése, ezeken keresztül a gyermekek ritmusérzékének és mozgáskoordinációjának fejlesztése, a táncos mozgás megalapozása. Fontosnak tartom, hogy a foglalkozások jó hangulatban teljenek, a gyermekekben a megszerzett közös élményeken keresztül alakuljon ki a magyar néptánc szeretete. A családban a gyermek mindenre figyel, mindent hall és lát, ennek köszönhetően megtanul beszélni, szinte észrevétlenül. Ugyanez igaz a táncra is. Minél kisebb korban kerül a gyermek egy olyan közösségbe, ahol megismeri a táncot, annál könnyebb dolga lesz. Erre alapozva igyekszem minél játékosabb formában megismertetni a néptáncot velük. 
A néptánc és a népi játékok mindent átfogó, összetett fejlesztősorként hatnak a kicsikre. Egy jól kiválasztott játéksor tanítása örömet okoz felnőttnek, gyermeknek egyaránt. Fejleszti: az esztétikai érzékenységet, az esztétikai minőségekre való fogékonyságot. A játéktevékenységen keresztül a kreativitást, a gyermekek saját belső világának felfedezését. A mozdulatok kultúráját, a mozgás kifejező erejét, a test és a lélek harmóniáját. A testi, térbeli biztonságot, később a térben való pontos eligazodás képességét. A gyermekeket segíti abban, hogy megismerjék testüket, megtanulják elhatárolni magukat a környező világtól. A figyelem- és koncentrálóképességet, a ritmusérzéseket, s ezen keresztül az élet minden területén oly fontos idő- és arányérzéket. A konfliktustűrő és – megoldóképességet, a szabálytartás képességét. A másik ember megértését, figyelembevételét, a kapcsolatteremtést és a másokkal való együttműködést.

Sok szeretettel várlak Benneteket!

Belépő: 1.500 ft/ alkalom/ gyerek

Foglalkozásvezető: kerekes eszti

 

dóri torna

        Új foglalkozás

Hétfő 16:30-17:15

A foglalkozás alatt zenével történnek a mozgáskoordinációt fejlesztő gyakorlatok változatosan és kreatívan. A rendszeres mozgás megalapozza és előkészíti a gyerekeket a további sportokra, valamint megismerteti őket a saját testükkel. Megtanulják tudatosan mozgatni és összehangolni a testrészeiket, ami pozitív hatást gyakorol a fejlődésükre úgy testileg, mint szellemileg, lelkileg!

 

Várunk mindenki nagyon nagy szeretettel!

belépő: 2000 forint / alkalom / gyerek

foglalkozás vezető: Dóri

bottom of page